Fordele og ulember ved Divi Theme/template fra elegantthemes.com

Divi themet fra elegantthemes.com er et af de meget store og populære themes til WordPress. Divi har den store fordel at der er en indbygget pagebuilder, som gør at man nemt kan rykke rundt på elementer, uden at kunne noget HTML.

For den ikke-tekniske webmaster er dette jo en drøm, for man kan lave opsætninger af indhold med Divi, som man ikke kan lave med andre almindelige themes.

For den tekniske nørd, som jeg jo er, der er Divi og andre af disse drag-n-drop pagebuilders noget af et helvede. Der bliver ofte genereret en MASSE ekstra kode, som gør løsningen langsommere, og sker der fejl er det ganske besværligt at finde og rette fejlen, da der genereres så meget kode automatisk, og det er ikke altid nemt at sætte sig ind i hvordan hele Divi builderen fungerer.

Fordele ved Divi:

  • Kan benyttes af ikke-tekniske personer til at bygge flotte indholdssider
  • Man behøver ikke HTML/CSS kendskab for at benytte det

Ulember ved Divi

  • Det er tungt og genererer en masse ekstra kode
  • Det gør i mange tilfælde løsninger langsommere
  • Fejlretninger og sværere i drag-n-drop themes end i alm. themes
  • Større risiko for fejl ved WordPress opdateringer da Divi er et meget stort plugin

Min mening er at et theme som Divi er fint til hobby-bloggeren der ønsker at bygge flotte custom indholdssider, men til professionelle er det altså IKKE sagen. En professionel webløsning bør være fokuseret på oppetid, sikkerhed og enkelhed, og det falder Divi altså igennem big time.

Jeg har set flere Divi-løsninger hvor antallet af linjer i kildekoden har været helt absurd høje. Mange websider har 1000-1500 linjers kildekode, men flere af de Divi theme løsninger jeg har set har mere end 20.000 linjers kildekode. Dette er jo ikke ligefrem noget der gør løsningen hurtigere.

Det skal dog siges at til hobby-bloggeren er et theme som Divi noget nær perfekt. Skulle der ske en fejl, og er siden lidt langsommere, så er det jo helt ok, når man til gengæld kan lave langt flottere opstilling af indholdet end man ellers ville kunne som ikke HTML/CSS-kyndig.